Ποικιλία: Όλες οι ελιές που βρίσκονται στον ελαιώνα είναι
αποκλειστικά ποικιλία κορωνέικη. Η Κορωνέικη ελιά (Olea
Europea var. microcarpa alba) λέγεται και κορωνιά,
κορώνι, κρητικιά, βάτσικη, λαδολιά, λιανολιά και ψιλολιά.
Είναι παραδοσιακή ποικιλία της Ελλάδας και θεωρειται
βασίλισσα των ελληνικών ποικιλιών ελιάς. Είναι ποικιλία
μικρόκαρπη χωρίς ιδιαίτερες εδαφοκλιματικές απαιτήσεις
ανθεκτική στην ξηρασία και τους ανέμους και
προσαρμόζεται ικανοποιητικά σε ξηροθερμικές συνθήκες
και πτωχά εδάφη. Από τους μικρούς σε μέγεθος καρπούς
της Κορωνέικης παράγεται το λάδι χρυσοπράσινου
χρώματος, με την πιο χαμηλή οξύτητα και κατά κανόνα, με
συναρπαστική φρουτώδη γεύση και έντονα αρώματα.